SPRING ROLLS Z OGÓRKIEM I ŁOSOSIEM

springrolls

Składniki:

Papier ryżowy (2 opakowania)
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka miodu
Świeża kolendra lub tymianek
Pasta curry lub przyprawa curry (2 łyżeczki)
250 g surowego łososia
250 g ogórka

Sposób przygotowania:

Wymieszać ze sobą łyżkę soku z cytryny, łyżkę miodu, pastę curry i przyprawy. W tak przygotowanej mieszance przypraw obtoczyć łososia i ugrillować w całości lub upiec w piekarniku. Ogórki obrać ze skórki i posiekać w słupki.
Zawijanie: papier zwilżyć wodą za pomocą pędzelka lub mocząc go przez 2 sekundy w misce z ciepłą wodą. Nakładać na środek nadzienie, rozdzielając upieczonego łososia widelcem na mniejsze kawałki, zawinąć 3 boki do środka i  zrolować w kierunku czwartego boku.