SPRING ROLLS Z INDYKIEM I WARZYWAMI W SOSIE

springrolls

Składniki:

Papier ryżowy (2 opakowania)
Imbir
2 pory (białe części)
250 g marchewki
250 g papryki
250 g piersi z indyka
Marynata:
Chili (1 szt.), sok z cytryny (1 łyżeczka), miód, musztarda z ziarenkami (1 łyżka), pieprz ziołowy, sól himalajska

Sposób przygotowania:

Warzywa umyć i pokroić w cienkie słupki. Indyka umyć, oczyścić i pokroić w cienkie paski. Przyprawić i udusić na parze wraz z posiekaną papryką, imbirem, marchewką i porem. Posiekać chili i wymieszać wszystkie składniki marynaty. Polać nią gotowego indyka.
Zawijanie: papier zwilżyć wodą za pomocą pędzelka lub mocząc go przez 2 sekundy w misce z ciepłą wodą. Nakładać na środek nadzienie, zawinąć 3 boki do środka i zrolować w kierunku czwartego boku