Dieta w różnych jednostkach chorobowych

Za pomocą diety pomagamy w schorzeniach, w których odpowiedni sposób odżywiania się ma wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie.

Schorzeniach metabolicznych
Otyłość, zespół policystycznych jajników, niedoczynność tarczycy, cukrzyca, wychudzenie, dna moczanowa, podwyższone stężenie cholesterolu, podwyższone stężenie triglicerydów.

Schorzeniach przewodu pokarmowego
Choroba refluksowa (zgaga), wrzodowa, choroby jelit (w tym: wrzodziejące zapalenie jelit, choroba Leśniowskiego-Crohna, zespół jelita nadwrażliwego), choroby wątroby, dróg żółciowych oraz trzustki, zaparcia, biegunka.

Chorobach układu krążenia
Nadciśnienie tętnicze, choroba niedokrwienna serca, miażdżyca.

Chorobach neurologicznych
Stwardnienie rozsiane, choroba Parkinsona, choroba Alzhaimera.